Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün Yeni Akademik Yıl Açılış Mesajı

25-09-2016

Üniversitemizin Değerli Öğretim Elemanları, İdari Personeli ve Öğrencileri,

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz. Yeni dönemin Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Malumunuz Sağlık Bilimleri Üniversitesi, ülkemizin ilk modern tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin devamı niteliğinde kurulmuş ve bu nedenle “Geçmiş İle Geleceğe” sloganıyla yola çıkmış bir üniversitedir.

Tarihi misyonumuzun bize yüklediği sağlık profesyonelleri yetiştirme ve yurt dışında eğitim kurumları açma görevi gereği, ülkemizin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde de eğitim kurumları açmaya başladık.

Üniversitemiz ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelindeki 58 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 10 bin asistan hekimin uzmanlık, uzman hekimlerin de akademik eğitimlerini yürütmeye başladık.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane misyonunu da üzerimize alarak, kaliteden ödün vermeden, dünya standartlarında bilim insanlarının önderliğinde, liderlik vasıflarına sahip, uluslararası arenada rekabet açısından donanımlı ve mesleki etik kurallara bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına 757 öğretim elemanı ile başlayan Üniversitemizde 3 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşmektedir. Bu sayı ve oran önümüzdeki yıllarda katlanarak yükselecektir.

Öğretim elemanı başına düşen öğrenci oranını uluslararası standartlarda tutan bir eğitim modelini ön planda tutan, işlevsel bir akademik rehberlik ve danışmanlık sistemimiz bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, daima değişimi, ilerlemeyi kendine hedef edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda yeni akademik yılda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim görmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Üniversitemiz bütün çalışanlarıyla ihtiyaç duydukları her an öğrencilerimizin yanında olacaktır.

Bu düşünceler ışığında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesine yeni katılan sevgili öğrencilerimizi kutluyor, üniversitemizin değerli öğretim elemanları ve idari personeli ile tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

En içten sevgi ve selamlarımla.

Prof.Dr. Cevdet Erdöl
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü