Gülhane 118. yaşını kutluyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi, kuruluşunun 118. yıldönümünü kutluyor.

Kutlamalar çerçevesinde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Rektör Erdöl, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından Misak-ı Mili Kulesi'ne geçen Rektör Erdöl, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Rektör Erdöl, deftere şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Gülhane’nin 118.kuruluş yıldönümü nedeniyle öğretim üyelerimizle birlikte huzurunda bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde görev yapmaya başlayan Gülhane Tıp Fakültesi, 118 yıla dayanan tecrübe ve bilgi birikimiyle Yüce Milletimize yüksek nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Gülhane öğretim üyeleri olarak mesleki bilgi ve becerimizi modern tıbbın gereklerine uygun olarak geliştirmeye, üstün niteliklere sahip hekim ve sağlık personeli yetiştirmeye söz veriyoruz. Gülhane sağlık alanında gelişimin öncüsü olmaya, ülkemizde ve dünyada etkin bir tıp merkezi olmaya milletinden aldığı güçle devam edecektir. Ruhun Şad olsun "

09-01-2017