HABERLER
X

Rektör Cevdet Erdöl'den Yaralılara Anlamlı Ziyaret

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul'daki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. 

Ziyaret öncesi yaralıların sağlık durumuna ilişkin Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal'dan bilgi alan Erdöl, daha sonra hasta yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdöl, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımıza yaptıkları özverili çalışmadan dolayı hem teşekkür etmek, hem de yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedim." dedi.

Yaşanılanların ibret alınması gereken durumlar olduğunu dile getiren Erdöl, şöyle devam etti:

"İnsanın insana yaptığını hayvanlar yapmıyor. İbret almamız gereken bir durum aslında bu. Çok kötü bir şey. Burada arkadaşlarımız elinden geleni yaptı. Şehit keşke hiç olmasaydı ama arkadaşlarımız ellerinden gelen çabayla bunu en az seviyede tutmaya çalıştı. Hepsine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hastanede olan olmayan tüm hekim arkadaşlar özellikle burada, Haseki ve Okmeydanı eğitim araştırma hastanelerinde, diğer hastanelerimizde de arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptı."

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ünsal da saldırının olduğu gece tüm personelin özveriyle çalıştığını, izinli olanların da hemen görevlerinin başına geldiğini aktararak, "İlk başta 85 civarında yaralımız vardı. Taburculara da başladık. Şu anda 5'inin tedavisi yoğun bakımda 7'sinin ise servislerde devam ediyor. Bugün yoğun bakımdan iki hastamızı daha servise alabiliriz. Şu anda iki hastamız uyutuluyor yoğun bakımda. Bilinci açık olanların da moralleri gayet iyi." ifadelerini kullandı.

15-12-2016