HABERLER
X

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Yeşilay Arasında İşbirliği Protokolü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu arasında, ulusal ve uluslararası platformda bağımlılıkların her türlüsüne karşı bilimsel ... 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu arasında, ulusal ve uluslararası platformda bağımlılıkların her türlüsüne karşı bilimsel ve kanıta dayalı yöntemlerle beraberce mücadele etmek, bağımlılıklara karşı koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici yöntemler geliştirmek, bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesini sağlamak, toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde düzenlenen imza törenine, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) Genel Başkanı ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve diğer yetkililer katıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu arasında imzalanan protokolle bağımlılıklar üzerine ortak bir çalışma alanı oluşturmak, birlikte programlar, projeler geliştirmek ve bilimsel temelli işbirliği faaliyetleri düzenlenmesinin amaçlandığını açıkladı.

Genel Başkan Öztürk ”Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl hocamız, sigara ve bağımlılıkla mücadele konusunda uluslararası düzeyde yaptığı çalışmalarla bu işin içerisinde olan bir isim. İnşallah yeni görevinde bu işbirliğini hem daha resmi hem de işlevsel bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) Genel Başkanı ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman da konuşmasında, Uluslararası Yeşilay Federasyonunun kısa sürede 30 ülkede teşkilatlandığını ve 2017 yılı sonuna kadar bu sayıyı 100 ülkeye çıkaracaklarını açıklayarak Sağlık Bilimleri Üniversitesinin beşeri sermayesinden, bilgi birikiminden uluslararası anlamda faydalanacaklarını ifade etti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptığı konuşmada ”Hepimiz Yeşilay üyesi ve gönüllüsüyüz. Yeşilay’ın uluslararası mahiyette büyük bir açılım yaptığını biliyoruz. Gençliğimizin ve geleceğimizin en büyük tehdit unsuru bağımlılıktır. Dünyada ve ülkemizde genç nüfus büyük bir imkân; ama o derecede de büyük bir risk taşıyor. Büyük imkânlar büyük risklerle beraber olur. Bu gençliği biz bağımlılıktan koruyamazsak, çok büyük bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkacaklardır. Attığımız bu imza tüm dünya gençliğini ilgilendiren bir imza olacak. İnşallah bu imzanın sonunda bereketli işler yaparız. Ülke ve dünyamızın gençliği için faydalı işler üretiriz.” dedi.

23-09-2016