Suudi Heyetinin Ziyaretleri

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Sayın Dr. Tawfiq Al-Rabiah’ın 15 – 19 Ekim 2016 tarihleri arasında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gündeme gelen ...

Üniversitemizce, 27 Mart 2017 Pazartesi günü Reşat Kaynar Konferans Salonunda SHMYO Yaşlı Bakım Program Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hilal ÖZKAYA Başkanlığında “Yaşlılıkta Kronik Hastalıklara Akılcı Yaklaşım Sempozyumu” düzenlendi. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Sayın Dr. Tawfiq Al-Rabiah’ın 15 – 19 Ekim 2016 tarihleri arasında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gündeme gelen ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ ile sağladıkları mutabakat sonucunda iki ülke arasında iş birliği yapılabilecek 22 adet sağlık alanı belirlenmiştir. Söz konusu mutabakat çerçevesinde belirlenen iş birliği alanlarından bir tanesi olan “İnsan Kaynakları” başlığı ile ilgili olarak teknik çalışma yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan Krallığı Sağlık Bakanlığı İnsan Kaynaklarından sorumlu Müsteşarı Abdulrahman Bin Abdullah Alaiyban başkanlığında 6 kişilik bir heyet 14 – 18 Mart 2017 tarihleri arasında ülkemizi ziyaret etmiştir. Söz konusu heyet Ankara'da Sağlık Bakanlığının çeşitli birimleri ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve 17 Mart 2017 tarihinde de İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitemizi ziyaret etmişlerdir.  Ziyaret sürecinde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL'ün başkanlığında ve birim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, lisans ve lisansüstü eğitim iş birliğine ilişkin bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Heyet ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan misafir öğrencilerimiz ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Bahsi geçen etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

20-03-2017