Mazeret Sınav Başvurusu Yapacak Öğrencilerin Dikkatine!..

15-05-2020

Mazeret Sınav Başvuruları Öğrenci Bilgi Sistemi Üzerinden Alınmaya Başlanmıştır...

Ülkemizde ve Dünyada yaşanan COVİD-19 Salgını nedeniyle 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında online yapılan ara sınavlara mazereti sebebiyle katılamayan veya online sınavlara katıldığı halde sistemsel teknik sorunlar nedeniyle sınavını tamamlayamayan öğrenciler 15-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS)  Mazeret Sınavı Başvuru İşlemleri üzerinden mazeret sınavı başvurularını yapabileceklerdir.

Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden Mazeret Sınav başvuru sırasında yapacakları işlemler;

• Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaptıktan sonra
  • Mazeret Sınav Başvuru İşlemleri menüsünde kayıtlı olduğunuz dersler gelecektir. Derslerin karşında yer alan SEÇ butonuna tıklayarak mazeret sınavına girmek istediğiniz dersi seçmek,
  • Dersi veren Öğretim Üyesinin/Öğretim Görevlisinin, o dersin notunu girmiş olması ve sizi de sınava girmedi olarak seçmiş olması gerekir. Aksi halde dersi seçemeyeceksiniz.
  • Dersi seçtiğinizde karşınıza seçilen dersleri gösterir ekran gelecektir.
  • Başvuru Yap butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekrana mazeret gerekçenizi yazınız ve Başvuru Yap butonuna basmak yeterlidir.
  • Başvurunuz alındıktan sonra başvurunuz kaydedildi olarak sistemde göreceksiniz.
  • Mazeret Sınavına gireceğiniz her bir ders için bu işlemi yapmanız gerekmektedir.
  • Başvurunuz onaylandığında Öğrenci Bilgi Sisteminde ilgili derse ait başvurunuz kabul edildi/reddedildi olarak görebileceksiniz.

Son Başvuru Tarihi: 22 MAYIS 2020