Patent Vekilliği Eğitimi Başvuruları Başladı!..

27-02-2019

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesinde kurulacak Patent Ofisi vasıtasıyla öncelikli olarak üniversitemiz personelinin projelerinin Patent İşlemlerini (ön araştırma ve başvuru gibi) gerçekleştirmek üzere Patent Vekili adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu hedefe yönelik olarak SBÜ TTO tarafından Biyoteknoloji ve Biyomedikal alanlarında Patent Vekili yetiştirilmek üzere bir eğitim programı düzenlenecektir.

Fikri Haklar Uzmanlığı Giriş Eğitimi, SBÜ Haydarpaşa Külliyesinde Mart-Nisan 2019 tarihlerinde haftada iki gün olarak verilecektir. Eğitime % 100 fiziki katılım zorunludur. Eğitimler uzman ve yetkili eğitmenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak 01 Mart 2019 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Nisan 2019 tarihi sonunda yapılacak değerlendirme sonrasında eğitime devam etmeye hak kazananlar Nisan-Aralık 2019 tarihleri arasında SBÜ TTO bünyesinde haftada iki gün eğitime devam edecekler, ayrıca 2019 yılı son çeyreğinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılacak olan Patent Vekilliği sınavlarına katılacaklardır.

Eğitim sonrasında başarılı olan ve tercihen de söz konusu sınavın tüm aşamalarını başarıyla geçerek Patent Vekili unvanını almaya hak kazanan adayların, kurulacak olan SBÜ TTO bünyesindeki Patent Ofisi’nde istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Başvurular 20 aday ile sınırlıdır. Fazla müracaat olması durumunda başvuru sırası ve adayın yeterliliğine göre değerlendirme yapılacaktır.

Son başvuru tarihi, 01 Mart 2019 Cuma günüdür.

Başvuracak adaylarda aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir.

• Üniversitelerin en az 4 yıllık fakültelerinden mezun olanlar, Yüksek Lisans ve Doktora yapanlar tercih nedenidir.
  • Adayların Biyoteknoloji Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Tıp, Biyoinformatik, Temel Bilimler, Mühendislik bölümlerinden mezun olmaları tercih nedeni olacaktır.
  • Erkek adaylarda bu dönemde, Askerlik ile ilişiği olmayanlar tercih edilecektir.
  • Öncelikle ileri seviye İngilizce bilgisine sahip adaylar tercih edilecektir.
  • Güçlü sözlü ve yazılı iletişim yeteneği tercih sebebidir.
  • SBÜ mensuplarına öncelik verilecektir.