2023 Yılı Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (SBÜ YÖS 2023) Duyurusu!..

13-02-2023

Üniversitemiz SBÜYÖS2023 Mülakat Sınavına, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yurt içinde ve yurt dışında yapılan TR-YÖS sınav sonuçları ile 2023 yılında yüz yüze yapılacak olan ve sınav sonuç belgelerinde doğrulama linki veya QR kodu bulunan;

1. Karadeniz Teknik Üniversitesi

2. Atatürk Üniversitesi

3. Akdeniz Üniversitesi

4. Ondokuz Mayıs Üniversitesi

5. Erciyes Üniversitesi

6. Ankara Üniversitesi

7. İstanbul Üniversitesi

8. İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa

9. Ege Üniversitesi

Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarına ait sınav sonuçları ile başvuruda bulunan adayların müracaatları kabul edilecektir.

Ayrıca 2023 Yılı YÖS sınav sonuçları veya uluslararası üniversite giriş sınavı statüsünde olan ve iki yıllık geçerlilik süresi bulunan sınavlardan (SAT veya ACT) almış oldukları puanlara göre aday öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

Adayların Başarı Puanı 2023 YÖS puanı veya uluslararası sınav (SAT ve ACT) sonucunun %70’i ile mülakat sınav sonucunun %30’unun toplamı dikkate alınarak hesaplanacaktır.