SBÜYÖS 2019 Kapsamında Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Öğrenciler İçin Önemli Uyarı

29-08-2019

YÖK tarafından "04.07.2019 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında; Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarında yer alan Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına mahsus olmak üzere; Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar için anılan alanlardaki kontenjanın %10'unun aşılmamasına karar verilmiştir." Bu karar çerçevesinde Yabancı Uyruklu Öğrenci statüsünde Üniversitemize yeniden yerleştirilmesi yapılan Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile diğer Fakülte ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kesin kayıtları 02-23 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

SBÜYÖS 2019 Kesin Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız