SBÜ YÖS 2019 Ek Yerleştirme!..

13-09-2019

Uluslararası Öğrenci statüsünde Üniversitemiz Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (SBÜYÖS 2019) Sonuçları sonrasında boş kalan kontenjanlar için Ek yerleştirme yapılacaktır.

Bu Kapsamda;

1. SBÜYÖS 2019 Yerleştirme Sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşip, kayıt yaptıran ve yaptırmayan öğrenciler Ek Yerleştirme Başvurusu yapamayacaktır.

2. Ek Yerleştirmelerde SBÜYÖS 2019 Kılavuzu içerisinde yer alan koşullar aynen geçerli olacaktır.

3. 04.07.2019 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında alınan “Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarında yer alan Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına mahsus olmak üzere; Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar için anılan alanlardaki kontenjanın %10'unun aşılmamasına karar verilmiştir." Kararı, Ek Yerleştirmede de uygulanacaktır.

4. Ek Yerleştirmede, ilk yerleştirmede duyurulan fakülte ve yüksekokulların taban puanları aynen geçerli olacaktır.

TABAN PUANLAR:

Tıp Fakülteleri: 70 puan ve üzeri

Diş Hekimliği Fakülteleri : 65 puan ve üzeri

Eczacılık Fakülteleri: 65 Puan ve üzeri

Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Yaşam Bilimleri Fakülteleri: 60 puan ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecektir.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları için taban puan şartı aranmayacaktır.

5 . Ek Yerleştirme Başvuru Takvimi

Ek Yerleştirme Başvuru Tarihleri

24 - 25 Eylül 2019

Ek Yerleştirme Sonuçların İlanı