İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınav Duyuruları!..

17-09-2019

ORTAK ZORUNLU İNGİLİZCE MUAFİYET ve İNGİLİZCE YETERLİK SINAVLARI’na GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

• 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı içinde ortak zorunlu İngilizce I ve İngilizce II derslerinin ORTAK ZORUNLU İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI26 Eylül 2019 tarihinde saat 10:00’da fakülte/yüksekokulumuzun tahsis ettiği sınıflarda yapılacaktır. Uluslararası (İngilizce Hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu) bölüm öğrencileri bu sınava girmeyecektir. Sınav soruları, uzaktan eğitim programı ile verilen derslerle uyumlu 50 sorudan oluşmaktadır. Sınava girmek zorunlu olmayıp girecek İstanbul’daki öğrencilerimizin sınav gününden önce en geç 25 Eylül 2019 Çarşamba saat 12:00 kadar; Ankara’daki öğrencilerimizin ise 24 Eylül 2019 Salı mesai bitimine kadar bölüm öğrenci işlerine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Sınav günü sınav saatinden 15 dakika önce size ayrılan sınıflarda (öğrencilerin kendi bölümlerinde tahsisli sınıflarda) olmaya dikkat edelim.
  • 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı uluslararası programlarda İngilizce hazırlık alma zorunluluğu olan öğrencilerimiz 24 Eylül 2019 tarihinde saat 10:00’da bölümümüzün tahsis ettiği sınıflarda İNGİLİZCE YETERLİK SINAVIna girebilirler. Sınavda başarılı olanlar (60 ve yukarı not alanlar) İngilizce hazırlık okumayacak ve doğrudan kendi bölümlerinde 1. Sınıftan derslerine başlayacaklardır. İngilizce seviyelerini geçebilecek düzeyde olmadığını düşünen ve hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz sınava girmek zorunda değildirler. Sınav gününden önce en geç 23 Eylül 2019 Pazartesi saat 16:00 kadar sınava girecek öğrencilerimizin bölüm öğrenci işlerine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Sınav günü sınav saatinden 15 dakika önce kendi bölümlerindeki bu sınav için ayrılan sınıflarda yer almaya dikkat edelim.