DÜNYA ECZACILIK GÜNÜNDE ÜNİVERSİTEMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

24-09-2020
Fakültemiz öğrencisi Ali MİRZAEİ ve ekip arkadaşları, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ömrüm ERGÜVEN ve Beşir Sefa MUMAY, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Emirhan KARADENİZ, dünya çapında 92 ülkede 500.000 eczacılık fakültesi öğrencisini ve mezununu temsil eden International Pharmaceutical Students Federation (Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federationu) tarafından düzenlenen INNOV8: Pharmacy Innovation Competition adlı proje yarışmasında, PharmainoScience ekibi olarak 200 proje arasından seçilen 6 finalist takımdan biri olma başarısı göstererek ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardı.
Öğrencilerimiz, “Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka Uygulamalarıyla Akılcı İlaç Kullanımına Katkıda Bulunan Sadeleştirilmiş İnovatif Prospektüs” adlı projeleri ile hastaların ilaçlarını daha doğru kullanmasını sağlamayı ve bulaş riskinin fazla olduğu eczanelerin yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyorlar. Hastaların ilaçlar hakkında bilmesi gereken her şeyi Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi ile görselleştirip 3 boyutlu olarak sundukları ve yapay zeka ile hastaya özel tedavi şeması oluşturdukları projelerini jüri üyelerine sundular.
10 dakikalık sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerimizden hepimizi gururlandıran haber geldi.
Öğrencilerimiz Güney Kore’yi de arkalarında bırakarak ülkemizin adını Dünya 2. liğine yazdırdılar. Bu büyük başarı için öğrencilerimizi tebrik ediyor, bizlere ve ülkemize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.