HABERLER
X

Mersin Şehir SUAM Cübbe Giyme Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mersin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Doçent kadrolarına atanan öğretim üyeleri için cübbe giyme töreni düzenlendi.  

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Karakoç, Prof. Dr. Mustafa Gerek, Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Güven Bektemür, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öner Güner, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof Dr Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ömer Arıöz ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, akademisyenler ve cübbe giyen öğretim üyelerinin aileleri katıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl törende yaptığı konuşmada üniversiteleri için Mersin'in çok farklı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Mersin Şehir Hastanemizle yakın zamanda afiliasyon protokolü imzaladık. Bölgenin en önemli çekim merkezleri arasında gördüğümüz Mersin Şehir Hastanesi aslında sadece bölgede değil, komşu illerden hatta komşu coğrafyamızdaki başka ülkelerden vatandaşlarımızın da gelip hizmet alacağı çok önemli bir misyonu ifa edecek şekilde güçlü bir alt yapıya sahip. Bizlerde hastanemizin akademik yapısına destek olmak, güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Burada öğretim üyelerimize cübbelerini giydirmenin gurur ve heyecanını yaşıyorum. Ülkemizin sağlıklı geleceğinde söz sahibi olacak bilinçli bireyler yetişmesinde emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.
Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü;
“Medeniyetlerin başarısı eğitimdeki başarısıyla doğru orantılıdır. Dünyada yaşanan her sorunun temelinde iyi eğitim alınmamış olması yatmaktadır. Sizlere bilim insanı olarak saygı duyuyor ve çok güveniyoruz. Türkiye’nin sağlıklı geleceğinde çok önemli bir yere sahipsiniz. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle ülkemizi gerek sağlık eğitimi ve sağlık hizmeti sunumunu bir adım daha öteye götüreceksiniz. Bu güzel ve anlamlı törende aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum.”
Konuşmaların ardından öğretim üyelerinin “Cübbe Giyme Töreni” gerçekleştirildi.
Tören toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

18-02-2022

Haber Galerisi