HABERLER
X

Hamidiye Hemşirelik Fakültemizde Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2021-2022 yılı Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Mezuniyet Töreni Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyemizde gerçekleştirildi. 

Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Merdiye Şendir’in ev sahipliğinde sağlık ordumuzun güçlenmesine ve gelişmesine destek verecek genç hemşirelerin mezuniyet sevinci yaşadığı törene; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, rektör yardımcılarımız, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.
Mezun öğrencilerimizin, ülkemizin ve dünyanın her yerinde gururla kendilerinden aldıkları meşaleyi taşıyacaklarına inandığını ifade eden Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Merdiye Şendir, “Artık hepiniz meslektaşımızsınız ve bizden aldığınız meşaleyi ülkemizin ve dünyanın her yerine taşıyacaksınız. Bu okuldan mezun olduğunuz için gurur duymalısınız. Kapımız size her zaman açık, istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hepinize bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl de konuşmasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin vizyon ve misyonu çerçevesinde insanlığa yararlı ve başarılı sağlık profesyonelleri yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de sağlık sisteminin en önemli unsurlarından biri olan hemşireliğin tarihi dünyada 1862'de başlarken, Türkiye'de 1911'li yıllara kadar uzanıyor.
O yıllarda başlayan Trablusgarp Savaşı'nda askerlerin ağır kayıp vermesi ve sağlık hizmetlerinin yeterince karşılanamaması nedeniyle o dönemde ‘Hilal-i Ahmer Cemiyeti’ olarak adlandırılan Kızılay tarafından 1911 yılında Türkiye'nin ilk hemşirelik kursu açılmış, Müslüman kadınlardan gönüllülük esasıyla alınan hemşire adayları, gerekli eğitimlerin ardından sertifika alarak hemşire olmaya başlamışlardı.
Bu kursu bitirenler 1912-1914 Balkan Savaşları'nda ve 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı'nda cephelerde görev almış, kurulan sahra hastanelerinde yaralanan askerlerin tedavilerinde birebir görev yapmışlardı. Ön cephelerde görev alan yüzlerce hemşire ise açılan top ateşi ve saldırılar sonucu şehit olmuştu. Ruhları şad olsun.
Sevgili öğrenciler, tarihi kahramanlıklarla dolu hemşirelik eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir.
Artık sağlık sektöründe bizzat hastalarla yüz yüze olacaksınız, bu yüzden hastalarla ilgilenirken yüzlerinizde gülümsemeyi eksik etmeyin.
Hepinizin vatanına milletine bağlı, milletimizin değerleriyle barışık, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağınıza inancımız tamdır.
Sevgili aileler,
Şundan emin olun ki Sağlık Bilimleri Üniversitesi evlatlarınızı, insani değerlere saygılı, mesleki bilgisi tam, sorumluluk alan, üretken, kendini yenileyen, topluma hizmeti gaye edinmiş sağlık profesyonelleri olarak yetiştirdi. Onların yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde elbette en büyük pay sizindir. Sizleri de özellikle kutluyorum.
Mezuniyetinizin size, ailenize, vatana, millete hayırlı olmasını temennisiyle bundan sonraki yaşantınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, böyle güzel ve mutlu bir günde kendisini davet eden üniversite yönetimine teşekkür etti.
Bakan Kasapoğlu, üniversiteyi bitirmenin, mezun olmanın çok güzel olduğuna işaret ederek, ancak seçkin bir üniversitenin mezunu olmanın çok daha güzel bir duygu olduğunu düşündüğünü kaydetti.
Mezun olan tüm öğrencileri tebrik eden Bakan Kasapoğlu, "Anneleri, babaları özellikle tebrik ediyorum. Bugün onlar da bugüne kadar yaptıkları nice fedakârlığın boşa gitmediğini sevinç içinde gördüler. Onlara çok teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrencilere diploma ve plaketleri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl tarafından takdim edildi.
Akabinde, akademisyenlerimiz tarafından mezun öğrencilerimize temsili diplomalarının sırayla verildiği tören, hemşirelik yemini okutulmasıyla devam etti.
Hemşirelik yeminlerini okuyan ve mezuniyet heyecanını yaşayan öğrencilerimizin keplerini atması ve fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet töreni sona erdi

22-06-2022

Haber Galerisi