HABERLER
X

İSTKA’nın 18’inci Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 18. Kalkınma Kurulu Toplantısı İSTKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl başkanlığında gerçekleştirildi. 

İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İSTKA Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut ve Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın bugüne kadar İstanbul’da uyguladığı kalkınma yaklaşımının her aşamasında katılımcılığı ve paydaşlarla eşgüdüm içerisinde hareket etmeyi kendisine ilke edindiğini belirtti. “Geçmişte yapılan çalışmalar ışığında, bizlerin de yeni süreçte seçilmiş olan ilk Kalkınma Kurulu olarak aynı bilinçle, ancak giderek yükselen bir motivasyonla Ajansımızın çalışmalarında daha aktif rol alan; yönetişim, katılımcılık ve işbirliği kültürünün sergilendiği ortak ve etkin bir akıl platformu olarak hareket etmesi beklenmektedir. Dolayısıyla ben de bu ve bundan sonraki toplantılarımız vesilesiyle Kalkınma Kurulumuzun, siz değerli üyelerimizin yüksek ilgi ve katkılarıyla kendinden beklenen görevleri yerine getirerek; bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması adına Ajansımızın yürütmekte olduğu kıymetli çalışmalara en yararlı şekilde yön vermesini temenni ederim.” diye konuştu.
Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün konuşmasının ardından Ajansın 2018 yılı faaliyet raporu sunuldu, 2019 yılı Fizibilite Desteği ve Kalkınma Ajanslarının 2019 Yılı Teması “Mesleki ve Teknik Eğitim” hakkında bilgi verildi.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 18. Kalkınma Kurulu toplantısı Kalkınma Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

12-09-2019