HABERLER
X

'Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi' Bilime Işık Tutacak

Gülhane Külliyemizde bulunan ve bünyesinde barındırdığı birbirinden kıymetli binlerce eser ile bilime ışık tutan kütüphanemize düzenlenen törenle 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi' ismi verildi. 

Düzenlenen törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, eski vali Adnan Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptı.
Rektör Erdöl, Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anlatmanın çok zor olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan etmesi vesilesiyle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak bu muhteşem insanı ve mirasını anlatmak için birçok etkinlik yaptık, yapmayı da sürdürüyoruz. Zengin bir kültüre sahip olan medeniyetimiz, tarih boyunca kitaplara ve kütüphaneciliğe çok önem vermiştir. Günde 14-15 saat çalışmayı tembellik olarak değerlendiren Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi bilim insanları sayesinde bu kültürel değerlerimiz bugünlere kadar gelmiştir. Elbette ki onun izlerini bir yıl değil, nihayete kadar takip edeceğiz. O, her zaman en önde yürümeye devam edecek. Ona yetişmeye çalışmak için gençlerimizin atacağı her adımı destekleyeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya ise konuşmasında, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşamından kesitler aktardı. Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, yaşamı boyunca kendini bilime adamış dünyada örnek bir bilim adamı olduğuna dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve diğer katılımcılar, kütüphanenin kurdelesini kesti.

19-12-2019