HABERLER
X

Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi tören alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 

Törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şemsi Nur Karabela, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şemsi Nur Karabela, 21 programdan 88’i misafir öğrenci olmak üzere 637 sağlık profesyonelini mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık profesyoneli ihtiyacını gözeterek planlama yaptığına dikkat çeken Karabela “İnsan sağlığına hizmet gibi kutsal bir görev ifa eden, görevinin gerektirdiği şuuru ve sorumluluğu taşıyan sağlık profesyonelleri yetiştirdiğimiz için biz de öğrencilerimiz de aileleri de bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Mezunlarımızın mesleklerini sürdürmenin yanında akademik eğitimlerine devam ederek hepsinin daha üst düzey görevlere yükselmelerini de gönülden temenni ediyorum. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin, vatanına milletine bağlı, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Sultan Abdülhamid Han'ın İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te kurduğu Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizatihi talimat ve destekleri ile kurulduğuna dikkat çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Ülkemizin ve gönül coğrafyamızın ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün akademik altyapımızı güçlendiriyor; açtığımız bölüm ve programlarla ülkemizin yetişmiş insan kaynaklarına katkı sağlamaya çalışıyoruz.“ İfadelerini kullandı.

Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü;

“Geçen hafta Meslek Yükseokulumuzun bünyesinde Somali’de eğitim faaliyetlerini yürüten Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Programına katıldım.

Sınırlarını kürre-i arz olarak belirlemiş, hizmet alanını insanlığın tamamı ile ifade etmiş, en zor zamanlarda dahi yardım elini ve ilime, insana yardım düsturunu asla mazlum ve ihtiyaç sahibi coğrafyalardan eksik etmemiş son evrensel imparator ulu hakan 2’nci Abdülhamid Han’ı açtığı bu kapı ve kapılar için rahmet ve minnet ile yad ediyorum. Bunun bir başlangıç olduğunu ve ecdadımızın ardında attığımız ve dahi atacağımız adımların mütevazı ama elzem bir adımı olarak büyüyerek devam ettirme gayretinde olacağımızın bilinmesini isterim.

Meslek Yüksekokulumuzda 397 öğrenci ve 10 programla eğitime başlamıştık. 3. Yılımızda 24 programa ulaştık. Somali, Türkmenistan, Suriye, Azerbaycan, Özbekistan gibi 13 farklı ülkeden toplam 171 misafir öğrenci, 37 Askeri öğrenci olmak üzere toplam 2479 öğrenci bu yıl okulumuzda eğitim gördü.

2018 yılında toplam 290 tekniker mezun etmiştik. Bugün de 21 programdan 88’i misafir öğrenci olmak üzere 637 öğrencimizin mezun etmekteyiz.

Zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir.

Artık sağlık sektöründe bizzat hastalarla yüz yüze olacaksınız, bu yüzden hastalarla ilgilenirken yüzlerinizde gülümsemeyi eksik etmeyin.

Hepinizin vatanına milletine bağlı, milletimizin değerleriyle barışık, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağınıza inancımı tamdır.”

 

Tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Törenin ardından öğrenciler, mezuniyet pastasını keserek ve keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.



19-06-2019