HABERLER
X

Gülhane’nin Kuruluşunun 121. Yıl Dönümü ve Akademik Yükselme Onur Günü

“Gülhane’nin Kuruluşunun 121. Yıl Dönümü ve Akademik Yükselme Onur Günü” töreni, Gülhane Külliyesi Şehit Tbp. Ütğm. Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş,SBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Karakoç, Prof. Dr. Mustafa Gerek ve Prof. Dr. Kemalettin Aydın ,Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, SBÜ Genel Sekreteri Dr. Öner Güner, dekanlar, daire başkanları, yüksekokul müdürleri, idari personel, akademisyenler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, şunları söyledi;
" "121 yıllık şerefli geçmişi olan Gülhane, aziz milletimizin milli hafızası, marka değeri ve gurur kaynağıdır. 121 yıldır cennet vatanımızın her köşesinde güvenlik güçlerimize ve yüce milletimize hizmet sunmuş bu kurumu artan imkân ve hizmet kalitesiyle daha ileriye taşıyacağız”
Akademik ve bilimsel başarı göstererek görevlerinde yükselen akademisyenleri de tebrik eden Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün cübbe giyen öğretim üyelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, sizlerin de gayretleriyle gerek akademik performans bakımından, gerekse fiziki gelişim ve diğer parametreler bakımından küresel bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye’nin 2023 ve 2071 stratejik hedeflerine ulaşabilmesi, dünya sahnesinde önemli bir yere sahip olabilmesi için, üniversitelerimizin performansı, ürettiği bilimsel bilgi, patentleri, sanayiye katkısı ve yetiştirmiş olduğu nitelikli beşeri sermaye büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin yarınlarında sizler çok önemli bir yere sahipsiniz. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle, tedavi ettiğiniz hastalarla, yaptığınız bilimsel çalışmalarla Türkiye’yi bir adım daha öteye götüreceksiniz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesi olarak bu tarihi sorumluluğu son derece iyi kavradığımıza ve bu doğrultuda gayret sarf ettiğimize inanıyorum.”
Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu’ya teşekkür plaketinin verildiği törende, görevlerinde yükselen 57 profesör, 61 doçent ve 40 doktor öğretim üyesine protokol tarafından cübbeleri giydirildi.

30-12-2019