HABERLER
X

Hamidiye Tıp Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Hamidiye Tıp Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi. 

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesinde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 6 yıl önce eğitim hayatına başlayan tıp fakültesinin ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Mezun olan doktorların arasında yeni Aziz Sancarlar, Gazi Yaşargiller olacağını belirten Erdöl, "Bu öğrencileri yetiştiren, bu büyük başarıda imzası olan bu hocalarımızı, emek veren tüm hocalarımızı kutluyorum. Öğrencilerimiz 6 yıl boyunca emek verdiler, 6 yıl hayatlarında görmedikleri kadar çalıştılar, çok yoruldular." diye konuştu.

Erdöl, bugünkü törenin pandemi sonrası ilk mezuniyet töreni olduğunu anlatarak, "Bizim hedefimiz dünyadaki ilk 500, sonra ilk 100 üniversite arasına girmek. Bunu yapabilecek değerli meslektaşlarım ve tecrübeli hocalarımız var. Ben kendileriyle gerçekten gurur duyuyorum. Bunu yapabilecek kapasitemiz var." dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya ise konuşmasında, "Sayın Öğretim Üyeleri Sayın Anne-Babalar; Her ikinize aynı başlık altında hitap etmeyi uygun buldum. Siz ebeveynler çocuklarınızın en az on sekiz yıl süren eğitim maratonunda onlara her türlü desteği verdiniz. Çocuklarınız bizim öğrencimiz olduktan sonra aynı zamanda bizin çocuklarımız olmuşlardır. Hocaları olarak onların iyi birer hekim olmalarını sağlamak için her türlü gayreti, özveriyi gösterdik. Sayın öğretim üyeleri, sayın veliler çocuklarınız bugün bu fakülteden mezun olarak güveninizi, emeklerinizi boşa çıkarmamışlardır. Eserlerinizle övünebilirsiniz.

Sevgili Öğrenciler,
Kısa bir süre sonra size sevgili meslektaşlarım deme mutluluğuna ulaşacağım. Altı yıl önce bu Fakülteye başladığınız günleri hatırlayınız. Üniversitenin sağladığı dev gelişmenin en iyi tanığı sizlersiniz. SBÜ'lu olmakla her zaman övününüz ve bu fakültenin gelişimini yakından izleyiniz. SBÜ'lu olmanın bir de sorumluluğu olacaktır; çok çalışacaksınız. Başarının onda dokuzunun çalışmak olduğunu bilerek, burada aldığınız çalışma disiplinini hiç yitirmeyerek çalışırsanız, mutlaka başarılı olacaksınız.

Hekimliğin bir meslek değil bir yaşam şekli olduğunu asla unutmayınız. Güle güle demiyorum; meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Fagan İslamzade, Yasemin Toker ve Esra Demir'e ödülleri takdim edildi.

Tören, mezun olan 83 öğrencinin hekimlik andı ve kep atma seremonisinin ardından sona erdi.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hızır Aslıyüksek, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

21-06-2022

Haber Galerisi